Erzesek nelkuli napok

 2009.04.08. 10:08

Ez a het valahogyan maskepp indult mint altalaban.

Olyan szurkenek latom a kornyezetemben levo emberkeket es unalmasnak, nyomaszto a megszokas es a tehetetlenseg, valahogy ugy vagyok ezzel mintha nem is letezne eredetiseg, egyeniseg vidamsag az emberek kisugarzasaban, mozdulataiban. Duhos vagyok MA eloszor hogy ide szulettem...valahogy a nap is maskent kuldi sugarait a foldre, mintha o is unna mar ezt a nap mint nap ismetlodo szertartast, megertem...de o nem tehet ez ellen, neki ez kotelessege, o szinte rabszolgaja az univerzumnak, de mi emberek tehetunk az ellen hogy ne unott, faradt, atlagos emberek legyunk es megis ezt latom nap mint nap.

PENZ...EMBER...PENZ...EMBER = ELET?

ELVEZET...EMBER...KIEGYENSULOZOTTSAG...EMBER = ELET!

A penz egy eszkoz NEM egy hatalmi leny, amely mindenki folott van, egy eszkoz amely fenntartja az emberiseg letezeset, ha nem lenne penz nem lenne miert dolgozni, nem lenne megelhetes, nem lenne nepeseg megoszlas, nem lenne gazdag, szegeny, nem lenne rendszer.

A penz egy eszkoz, amelyhez nem szabadna erzelmek fuzodjenek es nem szabadna uraljak erzeseinket, hisz a penz miatt veszekszenek, valnak, orulnek, utaznak, eheznek, szeretnek, elnek, halnak...

A tudatos penzszerzes, illetve ennek koltese, beosztasa vagy szorasa fontos szerepet tolt be a mindennapjaink eltolteseben.Minden ember sajat maga tehet arrol hogy melyik szegmentumhoz tartozik majd, es milyen uton jut el oda.

A szegeny ember kilatastalansaga es nincstelenseg erzete nem juttatja elobre, hiaba van munkalehetosege, nem tudatosan cselekszik a fizeto eszkozzel...ami eladosodashoz, szesz fogyasztasahoz vezet, sot a minimalis eletszuksegletek fenntartasara sem lesz kepes.

A gurcolo szegeny otthona, haztartasa mar technologiailag is elfogadhato, gyermekei iskolaztatasa is kivitelezheto, jarmu is becsusztathato mindez banki illetve egyeb kolcsonok segitsegevel...de legalabb haladni akar( a baj az hogy belefaradnak egy ido utan a gurcolesbe, a hajtasba, egezsegtelen a kornyezetere nezve, ez mind regiokent valtozik, kulturakkent es ember tipusokkent akar...).

Ezert van az, hogy a kornyezetemben levo emberek komorak, elettelen robotok...

Azt akarom, hogy aki teheti es van ra elmeje elvezze, hogy letezik es mindennapjait eltoltheti ha gondokkal kuzdve ha nyugodtan.

A penz csak egy eszkoz

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lathatatlan-ego.blog.hu/api/trackback/id/tr661053344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása